Nieuws

Gezondheidsraad: Meer groen in en om de stad

De aanleg van gezond groen is de afgelopen decennia achtergebleven bij de groei en veranderende samenstelling van steden. Er moet daarom meer groen voor recreatie komen in en om de stad. Dat adviseert de Gezondheidsraad.

Om meer groen in dte passen in plannen voor een duurzame en klimaatbestendige stad, biedt de Omgevingswet veel kansen. Meer gezond ‘groen’ in en om de stad is volgens de raad niet alleen gezond, maar helpt ook bij de waterberging en verkoeling bij hittegolven. Momenteel us er echter een tekort aan ruimte voor groene recreatie in de stedelijke omgeving en dat tekort stijgt.

 

Lees ook: Park in de buurt bevordert lichaamsbeweging

 

Naast dat een groene omgeving allerlei voordelen biedt voor klimaatbestendigheid en het verminderen van hittestress, is er ook gewoon meer groene ruimte nodig. De bevolking vergrijst en ouderen hebben meer tijd om te recreëren. De Gezondheidsraad beveelt in daarom aan om de mogelijkheden voor ‘groene recreatie’ in de stedelijke omgeving uit te breiden. Daarbij wordt ´groen´ opgevat als natuur in brede zin, watercomponenten inbegrepen.

 

Lees hier het volledige advies van de Gezondheidsraad

 

Deel dit artikel