Nieuws

Wethouder Aalburg daagt inwoners uit zelf te schoffelen

Wethouder Hermen Vreugdehil van de gemeente Aalburg daagt inwoners uit niet alleen te klagen over onkruid op straat maar zelf de schoffel ter hand te nemen.

Wethouder Aalburg daagt inwoners uit zelf te schoffelen


Wethouder Hermen Vreugdehil van de gemeente Aalburg vindt dat de bewoners van het dorpje Meeuwen best kunnen helpen bij het onkruidvrij houden van de straat. "In Genderen trekken ze in het voorjaar ook zelf met de schoffel door het dorp."

Klachten over vastlopende rollators

Met deze woorden reageert de wethouder op kritiek van inwoners van Meeuwen op het in hun ogen welig tierende onkruid in het dorp. De gemeente zou zo weinig schoffelen, dat mensen met een rollator op de stoep vastlopen in het hoge gras aldus de inwoners in het Brabants Dagblad.

Meldpunt niet gebeld

Wethouder Vreugdehil had had graag gezien dat de inwoners contact hadden opgenomen om hun grieven te uiten. ‘ We hebben daar meldlijnen voor. Maar er is bij ons geen recente klacht binnengekomen’.

Van A- naar B-status


Hij geeft toe dat de frequentie van het onderhoud enige tijd geleden van de A- naar de B-status is teruggebracht. "We komen niet elke week meer langs, de mensen zien ons minder. Maar het beheer blijft zeer acceptabel, we laten de openbare ruimte echt niet verloederen ook niet in Meeuwen."

Resistent schapengras

Dat het gras tussen de tegels doorschiet heeft volgens de wethouder een andere oorzaak. "We gebruiken een bestrijdingsmiddel, maar in Meeuwen staat veel van dat hard, lange schapengras. Dat is bijna resistent tegen ons middel."

Niet alles afschuiven

Tenslotte wil hij wel even kwijt da de bewoners ook zelf – samen met de gemeente- in actie kunnen komen. "We moeten echt af van het idee dat de gemeente alles oplost, alles afschuiven is niet meer van deze tijd."

Genderen schoffelt zelf

Natuurlijk blijft de gemeente volgens de wethouder verantwoordelijk voor de onkruidbestrijding, maar een beetje hulp kan nooit kwaad. "In het verderop gelegen dorp Genderen trekken de inwoners in het voorjaar zelf met de schoffel door het dorp."

Bron: Binnenlands Bestuur

 

Deel dit artikel