Nieuws

Tunnel Berkel en Rodenrijs weer veilig verlicht

In een fiets- en voetgangerstunnel In Berkel en Rodenrijs heeft Armada Janse het Stamina armatuur gemonteerd. De bestaande armaturen voor directe verlichting in deze tunnel waren veelal defect, met een licht- donkercontrast als gevolg. Hiermee werd de tunnel sociaal onveilig.

Het Stamina armatuur zorgt in zijn totaliteit voor een egale uitlichting van de tunnel. Hierbij zijn geen onderbrekingen en schaduwvormingen zichtbaar. De armaturen zijn in een lineaire door de tunnel geplaatst. Door middel van speciale lenzen die in het armatuur zijn verwerkt, wordt de verlichting via het plafond over de wanden en het wegdek verdeeld.

Het armatuur van het type Stamina straalt wit licht uit met een hoge CRI index. Dit betekent dat het een hoge kwaliteit van kleurweergave heeft. Het is hiermee gemakkelijker om obstakels en personen te herkennen. De kleurtemperatuur is 5000 kelvin waarmee een neutrale kleur in het licht te zien is. Afhankelijk van de locatie kan de verlichtingsbron worden aangepast aan de kleur van de verlichting van omliggende wegen.

Deel dit artikel