Nieuws

1.000 bomenplan Amsterdam Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost plant in 2014 ten minste duizend nieuwe bomen. Met dit ‘1.000 Bomenplan’ wil het stadsdeel de kwaliteit van het groen verbeteren om zo de buurten mooier en leefbaarder te maken.

Bij de keuze voor de plekken waar de bomen geplant gaan worden, heeft het stadsdeel de hulp ingeroepen van de bewoners. Meer dan honderd mensen hebben laten weten waar ze een of meer nieuwe bomen zouden willen. De wensen van bewoners zijn verwerkt en het 1000 bomenplan heeft van 19 september tot 31 oktober 2013 ter inzage gelegen in het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein 150.

 

Landelijke nationale boomfeestdag 12 maart 2014

Regelmatig worden nieuwe bomen geplant. Zo stak Urwin Vyent, portefeuillehouder Wijkbeheer, recent de spade in de grond om in het hof bij Grubbehoeve een linde te planten. Op de boomfeestdag op 12 maart gaat Vyent samen met groep 7 van basisschool Mobiel (locatie Reigersbos) 39 bomen planten in Gaasperdam in de Sivoldestraat en Salenteinpad. Het gaat om 21 fruitbomen (appel, pruim, peer) en 18 Japanse sierkersen. Iedereen is welkom. 

Deel dit artikel