Nieuws

VID plaatst 250e Bluetooth meetsysteem

De VerkeersInformatieDienst heeft deze week haar 250ste Bluetooth-meetsysteem geplaatst. Daarmee wordt van circa 2000 kilometer rijbaan met hoge kwaliteit reistijdinformatie ingewonnen. Deze gegevens worden gebruikt in de verkeersinformatie van de VID, maar ook gebruikt voor verkeersmanagement-toepassingen.

VID plaatst 250e Bluetooth meetsysteem

 

Netwerk


De uitrol van het netwerk is in april 2010 begonnen. Het netwerk is een aanvulling op de gegevens die wegbeheerders inwinnen, ondermeer via de Nationale Databank Wegverkeersgegevens, en levert betrouwbare reistijdinformatie op omdat 30-35% van de voertuigen kunnen worden waargenomen. Die grote steekproef zorgt voor een grote actualiteit, die nodig is voor het gebruik van de data in bijvoorbeeld systemen voor Dynamisch VerkeersManagement. 
 

Diverse wegen

De data uit de meetsystemen wordt ondermeer gebruikt voor het aansturen van informatiepanelen, verkeersinformatie en statistische analyses. De meetsystemen staan ondermeer langs provinciale wegen in Zeeland, Groningen, Utrecht, Flevoland, Noord en Zuid-Holland, maar ook langs stedelijke doorgangswegen waaronder Almelo, Almere, Nijmegen en Tilburg. Langs autosnelwegen worden de systemen ook ingezet: daar dienen ze met name ter (tijdelijke) vervanging van de reistijden die op basis van detectielussen worden gegenereerd. 
 

Gestage groei

Tot begin april zullen nog 40 systemen worden bijgeplaatst: met name rond Zeist en Gouda wordt het netwerk fors uitgebreid. Ook daarna zal het netwerk verder groeien: met name bij provinciale en gemeentelijke wegbeheerders bestaat veel belangstelling voor de geleverde data.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel