Nieuws

Enschede vertaalt fietsambities in nieuwe fietsstraat

De Heutinkstraat in Enschede wordt momenteel ingericht als fietsstraat, als onderdeel van de fietsroute Glanerbrug, de Eschmarke en het centrum. Omstreeks april moeten de werkzaamheden binnen de stadssingels klaar zijn. Vanaf mei wordt aan het werk buiten de singel begonnen, dat dan in de zomer afgerond moet zijn.

Daarmee wordt de Heutinkstraat, samen met de zuidelijke parallelweg van de Boulevard 1945 in het centrum, de vierde fietsstraat van Enschede. De fietsstraat, die begint ter hoogte van de Oldenzaalsestraat, wordt volledig geasfalteerd en zodanig ingericht dat fietsers voorrang krijgen. Wegenbouwbedrijf Lansink gaat de werkzaamheden uitvoeren.


Gemeente Enschede stimuleert fietsgebruik in de binnenstad en investeert daarom in fietsverbindingen tussen verschillende wijken en het centrum. Automobilisten zijn op de fietsstraten te gast.

Doorgaande route naar Glanerbrug en de Eschmarke

Begin mei beginnen de werkzaamheden buiten de singel. Via de Tegelerweg, Wooldrikshoeksweg en Stenversweg gaat de route door op de Zuid-Esmarkerrondweg. Voor de zomer zijn deze werkzaamheden gereed. Dan heeft Enschede er 1,8 kilometer fietsstraat bij. Via de autoluwe Keppelerdijk kunnen fietsers verder naar de Eschmarke en Glanerbrug.


Op die manier is men voortaan met ongeveer een kwartier fietsen vanuit Glanerbrug in de binnenstad. Bovendien omzeilen fietsers via deze route zeven verkeerslichten, ten opzichte van de ‘oude’ route over de Gronausestraat.

Meer fietsroutes

Dit voorjaar worden in Pathmos en Stadsveld opnieuw twee fietsstraten aangelegd. De projecten komen voort uit de fietsvisie van de gemeente Enschede. Al deze fietsstraten worden aangelegd vanuit de fietsvisie van de gemeente. Gemeente Enschede wil in 2020 graag Fietsstad van Nederland zijn.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel