Nieuws

Rotterdams buitenpodium wint Europese prijs

Rotterdams buitenpodium wint Europese prijs Het theater, podium en brug op het Grotekerkplein in Rotterdam krijgt een internationale special mention in de Europese Prijs voor de Publieke Ruimte. De eerste prijs ging naar een openlucht bibliotheek in Magdeburg en de tweede naar de Opera in Oslo.

Rotterdams buitenpodium wint Europese prijs

{igallery 47}

Rotterdams buitenpodium wint Europese prijs

Het theater, podium en brug op het Grotekerkplein in Rotterdam krijgt een internationale special mention in de Europese Prijs voor de Publieke Ruimte. De eerste prijs ging naar een openlucht bibliotheek in Magdeburg en de tweede naar het opera gebouw met stand in Oslo.

De inrichting van het Rotterdamse Grotekerkplein krijgt een eervolle vermelding in de European Prize for Urban Public Space. Het podium met de naam Urban Activators is ontworpen door Atelier Kempe Thill. Het publieke afdak doet dienst als podium en zorgt voor een kader rondom het uitzicht over de stad. In 2005 werd begonnen met het ontwerp en in 2008 met de bouw. Het hele ontwerp beslaat 10.000 vierkante meter. Rotary Club Rotterdam Noord, stichting 'Grotekerkplein' en OBR Rotterdam waren de ontwikkelaars. In totaal heeft het hen €1.150.500 gekost.

De eerste prijs was voor de openluchtbibliotheek met een sociaal doel in Magdeburg, Duitsland door KARO. De tweede plek is voor de prachtige Opera in Oslo, die dubbel dienst doet als strand en plein.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Deel dit artikel