Nieuws

Betere doorstroming, bereikbaarheid en verkeersveiligheid Zwolle

De stadsentree van Zwolle gaat op de schop. Tot en met september 2015 wordt gewerkt aan de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade om te zorgen voor een betere doorstroming, bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de binnenstad.

De doorstroming voor auto’s en bussen en de veiligheid van fietsers en voetgangers zijn van belang. Met alle aanpassingen wil Zwolle een stadsentree creëren ‘met een statig groen karakter om trots op te zijn’.

 

Bereikbare Binnenstad

De reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade is onderdeel van het project Bereikbare Binnenstad. Dit project wordt tot 2016 uitgevoerd. Doel is om vanaf het station een snelle afwikkeling van het openbaar busvervoer naar de (buiten)ring te realiseren. Die functie wordt in de toekomst versterkt: de Pannekoekendijk wordt de plek waar bezoekers met de bus of auto aankomen en naar de binnenstad wandelen.

 

Verder draagt de herstructurering bij aan een waterveilige en klimaatbestendige stad, aangezien de dijk ook een waterkerende functie heeft.

 

Parkachtig

Op het gebied van groenvoorziening wordt onder meer een ‘nieuwe groenstructuur met parkachtige uitstraling’ aangelegd. Boomkwekerij Udenhout, BTL Bomendienst, BTL Realisatie en ROVA zorgen hier samen voor. Hoofdaannemer is Roelofs.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel