Nieuws

Openbare verlichting Schiebroek-Noord vervangen door led

Hiervoor worden circa 1100 armaturen vervangen en tegelijk ongeveer 800 verouderde lichtmasten. Het is voor het eerst in Rotterdam dat een hele wijk in één keer overgaat op ledverlichting. De werkzaamheden zijn gestart op 7 oktober en worden naar verwachting op 2 december 2013 afgerond.

Openbare verlichting Schiebroek-Noord vervangen door led

 

De witte - op afstand te monitoren en te regelen - ledverlichting geeft een betere kleurherkenning waardoor de sociale veiligheid in de straat verbetert. Bovendien verbruikt ledverlichting minder stroom en is daardoor beter voor het milieu en is ook een stuk zuiniger. Met de vervanging van de verlichting in Schiebroek-Noord worden gelijk een aantal verouderde lichtmasten vervangen.

Parkeerplaatsen


De overlast tijdens werkzaamheden zal zoveel mogelijk worden beperkt. Maar voor een vlotte en veilige uitvoering van de werkzaamheden zal zonodig gebruik gemaakt worden van parkeerplaatsen in de wijk. Ook straten worden in een aantal gevallen afgezet. Borden in de straat geven zowel de werkzaamheden als de verkeersomleidingen aan, zodat bewoners hun auto elders kunnen parkeren.

Bron: Infrasite

Deel dit artikel