Nieuws

Inspiratie Award 2017: dubbelslag voor Studio DL

Het VR 3D model , van Studio DL, is de grote winnaar van de OVL Inspiratie Award 2017. Het lichtontwerpbureau won de publieksprijs én de juryprijs. Ritsert Huijsman van Studio DL, nam de prijzen in ontvangst, uit handen van dagvoorzitter Chantal Verspaille, schepen van Antwerpen. Nadat juryvoorzitter Wijnand Beemster, hoofdredacteur van het vakblad Ruimte en Licht, het juryrapport had voorgelezen. De prijsuitreiking was de afsluiting van het druk bezochte Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht.

De vijf genomineerden voor de OVL Inspiratie Award 2017 waren door de jury eerder al bekend gemaakt en gekozen uit 15 inzendingen.  De 5 nominaties voor de OVL Inspiratie Award 2017:  

 


De inzenders van de nominaties kregen tijdens het congres gelegenheid om de inzending in een korte pitch toe te lichten. Congresbezoekers konden tijdens de lunch een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Het publiek koos voor Studio DL met VR 3D Model.  

  

Juryprijs

Ook de jury van de OVL Inspiratie Award 2017 - Henk Schuitemaker (VLUGP, NVTL), Geertje Hazenberg (NSVV), Iris Dijkstra (Atelier LEK), Siegrid Siderius (Arup), Willem Reedijk (gemeente Rotterdam), Teus Koteris (OSRAM Benelux B.V.), en Wijnand Beemster (Acquire). – beoordeelde het VR 3D Model, van Studio DL, als beste inzending.

 

De motivatie van de jury om de prijs toe te kennen an Studio DL was als volgt:

‘Verlichting van de openbare ruimte is een zaak geworden die het vakgebied van de traditionele ovl overschrijdt. Licht is van ons allemaal geworden. Andere stakeholders dan de traditionele ovl-ers hebben een duidelijker stem gekregen in de  inrichting van de openbare ruimte. Het gaat dan  niet alleen om burgers, maar ook om architecten en stedenbouwers, gedragspsychologen en marketeers, event managers et al. Deze onomkeerbare verbreding naar andere disciplines vraagt om instrumenten die de onderlinge communicatie verbeteren en inzichtelijk maken wat de stakeholders voor ogen hebben. De winnende inzending van Studio DL stroomlijnt dit proces. Niet direct origineel – de inzending is een schakel in een ontwikkeling die al langer gaande is – maar excellent in het bijna griezelig realistisch inzichtelijk maken van lichtplannen. 

 

Congres Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht

Op 16 november kwamen meer dan 200 lichtprofessionals – OVL-ers, ontwerpers, beleidsmakers, leveranciers - bijeen voor het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht, in Kasteel de Vanenburg in Putten. Het congres werd voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar in Eindhoven door Acquire, uitgever van het vakblad Ruimte en Licht, samen met OVLNL, maar nu ook samen met NSVV. Deze bundeling van krachten legde de basis voor een fantastische en uiterst informatieve dag. Met aansluitend nog een bezoek aan het spectaculaire lichtfestival GLOW in Eindhoven.

 

Deel dit artikel