Nieuws

Ruim 5200 handtekeningen gratis parkeren Limburgse ziekenhuizen

Een petitie voor gratis parkeren bij de Limburgse Zuyderland Ziekenhuizen is inmiddels meer dan 5200 keer ondertekend. Mick Hummel van het radioprogramma De Weekendclub op RTV Parkstad nam, samen met twee collega’s, het initiatief voor de petitie. Donderdag worden de handtekeningen overhandigd voorafgaande de raadsvergadering van de gemeente Sittard-Geleen.

De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten om de tarieven van de parkeergarage bij Zuyderland in Geleen te verhogen vanaf 1 januari 2019. Het parkeertarief is nu 1,80 euro per uur. De gemeente is eigenaar van de parkeergarage. Bij het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen is dat anders. Daar betaal je 1,40 euro per uur en is de parkeergarage eigendom van het ziekenhuis.

Gratis parkeren

Mick Hummel van vindt het ‘belachelijk’ dat er betaald moet worden bij de ziekenhuizen. “Je gaat naar het ziekenhuis omdat je niet gezond bent. Dat doe je niet voor je plezier”, zo zegt hij tegen de regionale omroep L1. Patiënten en zorgbehoevenden moeten gratis kunnen parkeren bij het ziekenhuis, zo stelt Hummel. Zuyderland noemt in dagblad De Limburger de petitie een sympathiek gebaar. Ook het ziekenhuis is niet blij met de verhoging van het parkeertarief door de gemeente.

Raadvergadering

Komende donderdag worden, voorafgaande aan de raadsvergadering, de handtekeningen overhandigd aan burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen. Ed van Savooyen parkeeradviseur bij Spark adviseerde de afgelopen zes jaar zo’n twaalf ziekenhuizen bij het inrichten van hun parkeerbeleid. “Voor de investering in een parkeervoorziening moet het ziekenhuis vaak geld lenen. Dat kan alleen terugverdiend worden door parkeertarieven te hanteren”, zei hij vorig jaar tegen PARKEER24.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel