Nieuws

Trampolinehal Zwolle gesloten vanwege ontbrekende certificaten

Trampolinehal Rebound in Zwolle is door de NVWA gesloten wegens het ontbreken van keuringscertificaten. De trampolines moeten eerst worden gekeurd. Pas daarna mag de hal weer open.

Wanneer trampolines in dergelijke hallen worden gebruikt als speeltoestel moeten ze een AKI-certificaat hebben. Dit is vastgelegd in het Warenbesluit attractie en speeltoestellen. De keuring geldt dus niet alleen voor trampolines, maar ook voor andere toestellen. 


Hoewel de trampolinehal in Zwolle al sinds 2016 open is, heeft de NVWA onlangs pas geconstateerd dat de hal niet beschikt over een goedgekeurd certificaat. Daarom gaat de hal per direct dicht. De eigenaar van de hal moet nu een verzoek doen aan een van de keuringsinstanties om langs te komen. Volgens Jeroen Bos van het Keurmerkinstituut kan dit wel een maand duren. Wim Plaggenburg, eigenaar van Rebound in Zwolle, stelt dat de aanvraag al in januari is gedaan, maar dat het Keurmerkinstituut pas in april langskomt vanwege aan wachtlijst. Bos spreekt dit tegen: "Er is echter wel een wachttijd, omdat we niet op stel en sprong kunnen keuren. Normaal gesproken gebeurt dit dus ook vóór het park open gaat", aldus Bos in de Stentor


Het is nog niet duidelijk of er naast de tijdelijke sluiting nog andere sancties volgen. De medewerkers van de trampolinehal gaan nu klanten, die een reservering hebben staan, informeren over de tijdelijke sluiting. Zelf is Plaggenburg het overigens niet helemaal eens met de sanctie: "Dit is een overmachtssituatie. De trampolines die wij hebben aangekocht, zijn voorzien van een TÜV-certificaat. Daarnaast hanteren we Amerikaanse normen, die heel streng zijn. Ik durf te stellen dat wij één van de veiligste parken in Nederland zijn."


Dit is een verouderd nieuwsbericht. De trampolinehal is opnieuw gekeurd en gaat vandaag (woensdag 3 april, red) weer open. 

Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel