Nieuws

Overijssel, Gelderland en Flevoland willen OV-concessies samenvoegen

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel verkennen of de huidige, provinciale concessies kunnen worden samengevoegd, waardoor het aantal concessies teruggaat van zeven naar drie. De provincies onderzoeken de juridische en financiële consequenties nog.

In 2020 wordt als eerste het busvervoer in Midden-Overijssel, regio IJsselmond en de Veluwe aanbesteed. In grote lijnen moeten deze concessies worden samengevoegd in de aanbesteding van concessie Noord. Concessie Oost moet volgens plan ingaan in 2023 en bestaat grotendeels uit de concessie Regio Twente en het Achterhoekse deel van Achterhoek Rivierenland. Het zuidelijke deel van de concessie Veluwe,  wordt met Arnhem-Nijmegen en Rivierenland samengevoegd in een nieuwe concessie Zuid.

Meer kansen met minder vervoerders

De provincies hopen door de samenvoeging meer kansen uit de markt te halen. Door bezuinigingen en afgenomen reizigersaantallen, zijn de huidige concessies minder interessant geworden voor vervoerders. Bovendien willen ze, vanwege de transitie naar zero emissie, zo min mogelijk verschillende vervoerders op grote knooppunten.

 

Lees het hele artikel op OV-Magazine (+).Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel