Nieuws

Sterke kwaliteitsverbetering ledlampen

De kwaliteit van ledverlichting is de laatste twee jaar sterk verbeterd doordat producenten veel geïnvesteerd hebben in innovatie en kwaliteit. Betere kennis en een meer kritische houding van de consument noodzaakt producenten om kwalitatief betere producten aan te bieden, zo blijkt uit het Nationaal LED Trendrapport 2017, dat onlangs bij DEKRA in Arnhem gepresenteerd werd.

Het Nationaal LED Trendrapport 2017 geeft de resultaten van een uitgebreid onderzoek onder bedrijven die actief zijn in de ledverlichtingsmarkt. Uit het rapport blijkt dat de omzet in de nationale ledverlichtingsmarkt is gegroeid naar 1,1 miljard euro en dat de ledsector 5000 fte aan directe werkgelegenheid genereert. De omzet in de ledsector is het laatste jaar sterk gestegen. De verwachting is dat de omzetgroei doorzet tot 2020. 

 

De kwaliteit van ledlampen is de laatste twee jaren sterk verbeterd. De prijzen blijven dalen door betere productietechnieken en hogere efficiëntie van de lampen. Ledverlichting profiteert ook van de focus op de total cost of ownership waarbij niet alleen gekeken wordt naar aanschafkosten maar ook naar levensduur, energiegebruik en vervangingskosten. Het rapport voorspelt dat de prijzen de komende jaren blijven dalen. 

 

Een opvallende uitkomst van het rapport is dat men verwacht dat de productie en de assemblage van ledverlichting de komende jaren wordt teruggehaald van China naar Europa. Als belangrijkste redenen hiervoor worden genoemd: de hogere kwaliteitsstandaard, de kortere levertijd en daarmee grotere
flexibiliteit.

 

Download hier het Nationaal LED Trendrapport 2017

Deel dit artikel