Nieuws

Door Rijnboutt ontworpen horecapaviljoen Zijdebalen opgeleverd

Het horecapaviljoen op het plein aan de Jongeneelwerf, in de nieuwe woonwijk Zijdebalen in Utrecht, is opgeleverd. Het horecapaviljoen is ontworpen door Rijnboutt, Ook de openbare ruimte rondom het paviljoen is door Rijnboutt ontworpen..

 

Het paviljoen heeft een hoogwaardige uitstraling met duurzame houten kozijnen en luifel, trippel glas, strekmetalen gevels en een mos sedumdak. De achterzijde van het paviljoen is voorzien van historische kaartbeelden van de vroegere Bemuurde Weerd en het voormalige landgoed Zijdebalen. 

           

Waardevolle wijkfuncties  

        
Het paviljoen bevindt zich op het nieuwe plein aan de Jongeneelwerf, in het hart van de nieuwe woonwijk Zijdebalen. Bovenop de 481 nieuwe woningen is er in totaal circa 2.000m² aan commerciële functies aan Zijdebalen toegevoegd. Naast het horecapaviljoen komt er een restaurant/grand café in de voormalige Lubro-bakkerij met commerciële ruimten en krijgt de 19e-eeuwse tuinderswoning in de Zijdebalenstraat een nieuwe functie als vergaderruimte en locatie waar geborreld of gedineerd kan worden.


Over Zijdebalen

Zijdebalen ligt op loopafstand van het historische hart van Utrecht. Het stedenbouwkundig plan bestaat uit vier woonblokken met in totaal ruim 480 woningen. De grote verscheidenheid van woningtypes zorgt voor een aantrekkelijk aanbod. Ook de invulling van de openbare ruimte kreeg veel aandacht. Zo is de kade van de Vecht (de Zeedijk) voorzien van een statige bomenrij en zijn de woonstraten tussen de bouwblokken breed aangelegd, zodat er veel ruimte ontstaat tussen de bebouwing. In de Zijdebalenstaat – tussen woonblok 3 en woonblok 4 – wordt een nieuwe stadsgracht aangelegd. Een nieuw plein aan de westzijde van blok 2 vormt het hart van het plangebied.

 

Projectgegevens

Ontwikkelaars: CV Zijdebalen, namens Hurks en Van Wijnen

Architect: Rijnboutt (tevens ontwerper openbare ruimte)

Bouw: Van Wijnen Stolwijk BV

Verhuur: Van de Weerd Horecamakelaars

 
Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel