Nieuws

Grauw stadsplein verandert in golvende watermassa

Om af te rekenen met het grauwe imago van het Rotterdamse Visserijplein, is het plein veranderd in een voortdurend ‘veranderend schilderij’. Ontwerpbedrijf HUNK-design maakte een ontwerp, geïnspireerd op bewegend water en de breking van licht op het wateroppervlak.

Op het plein zijn golvende blauwe lijnen geschilderd. De aanpak van het plein is onderdeel van het project Frisse Vis. Door initiatieven uit de buurt te bundelen, zorgt Frisse Vis ervoor dat het grauwe en stenigheid van het plein doorbroken worden.

Vervagende golven

Op donderdag en zaterdag is er op dit plein markt. Dan is het er levendig. Frisse Vis heeft als doel het plein ook op de andere dagen van de week aantrekkelijk te laten zijn. Na afloop van de markt verschijnen er kleine wagentje met roterende staalborstels op het Visserijplein. Zij borstelen de achtergebleven viezigheid van het plein af.

 


Credit: HUNK-design

 

Het is de bedoeling dat de blauwe lijnen ook langzaam maar zeker vervagen. “En dat is precies wat we willen. Want als deze laag vervaagd komt er een nieuwe laag bij. Zodra die tweede laag ook begint te vervagen komt er weer een laag bij. Enzovoort, enzovoort. Zo blijft het plein telkens veranderen. Net als water”, aldus HUNK-design.

Continue verandering

In totaal worden er tien lagen aangebracht, in wisselende frequentie. Gedurende de aankomende twee jaar verandert het Visserijplein telkens. In de loop van de tijd komen er ook dobbers bij. Deze maken het plein vrolijker. Buurtbewoners kunnen erop zitten om een praatje met elkaar te maken of hun kinderen te zien spelen. 

Deel dit artikel