Nieuws

Studenten sportkunde voorzien in bewegingsplezier

Studenten Sportkunde van Inholland Haarlem zorgen dit schooljaar voor nog meer beweging en sportieve activiteiten tijdens de kinderopvang in Haarlem en omstreken.

Alle eerstejaars studenten Sportkunde zullen op de tussenschoolse opvang hun stage gaan lopenVorige week hebben alle studenten Sportkunde van Inholland de training PLAYgrounds gekregen op de Vondelschool in Aerdenhout. Met deze methode wordt de fysieke omgeving van het kind dusdanig ingericht dat het uitnodigt tot bewegen en sociale interactie.

Uitdaging

Het speelmateriaal is uitdagend en alle kinderen kunnen meedoen op hun eigen niveau. Dat is extra belangrijk voor kinderen die aan de kant staan tijdens het buiten spelen. Als deze kinderen meer mogelijkheden krijgen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, krijgen zij meer plezier in bewegen, en gaan zij vanzelf méér bewegen. Met als gevolg positieve effecten voor de gezondheid en hun sociale ontwikkeling.


Op de Vondelschool wordt nauw samen gewerkt tussen kinderopvang en onderwijs. Beide organisaties vinden het belangrijk dat het buiten spelen tijdens de opvang goed georganiseerd is en voor alle kinderen mogelijkheden biedt om te bewegen. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers geven aan dat kinderen hierdoor opgeladen en rustiger de klas in komen. Ook ontstaan er door het gestructureerde aanbod minder snel conflicten.

Resultaat

De studenten van Inholland vonden de workshop van PLAYgrounds leuk en leerzaam. Eén van hen geeft aan: "Ik vind het een leuke en verrassende workshop. Mijn kijk op spelen met kinderen is verscherpt." Een andere student geeft aan het fijn te vinden meer inzicht te hebben gekregen in hoe hij alle kinderen bij het spel kan betrekken. Les Petits en de Vondelschool vinden het zeer waardevol dat de studenten van Inholland komend schooljaar voor nog meer bewegingsplezier op het schoolplein zorgen.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel