Enschede krijgt Sutu voetbalmuur

dinsdag 24 januari 2012
timer 2 min
De wijk Twekkelerveld in Enschede krijgt dit voorjaar een Sutu Wall. Deze interactieve voetbalmuur is ontwikkeld door Yalp en FC Twente en is opgebouwd uit 16 LED panelen die oplichten wanneer ze geraakt worden. De FC Twente Stichting 'Scoren in de Wijk' is actief betrokken bij het project.

Enschede krijgt Sutu voetbalmuur

 

Behalve de Sutu wordt er een verhard voetbalveld aangelegd. De wens voor deze voorzieningen voor de jeugd ligt er al lang. Jongeren hebben door het uitvoeren van diverse acties laten zien dat ze graag een dergelijke voorziening willen hebben.


Tijdelijk pilotveld


Eerst is een tijdelijk veld aan de Jupiterstraat aangelegd voor de jongeren. Afspraak was dat als ze dit veld intensief gingen gebruiken en goed onderhielden ze een permanent veld kregen. De pilot was zeer geslaagd. Dankzij Textielbeat, Domijn, Scoren in de Wijk en Gemeente Enschede komen er nu twee echte velden: de interactieve voetbalmuur Sutu en een verhard trapveldje met boarding waar ook andere sporten beoefend kunnen worden.

Scoren in de Wijk 


Het muziekfestival Textielbeat, dat op 18 december 2011 in De Grolsch Veste plaatsvond, heeft 10.000 euro ten behoeve van ‘Scoren in de wijk’ opgeleverd. Samen met bijdrages van Domijn, Scoren in de wijk en Gemeente Enschede is het mogelijk om de interactieve voetbalmuur al dit voorjaar te realiseren. In het hele ontwikkeltraject is de FC Twente stichting 'Scoren in de wijk' betrokken geweest.

Sutu  


Door de combinatie van games en actief buitenspelen en sporten is de Sutu een goede de manier om kinderen van de 'elektronische generatie' uit te dagen samen buiten te spelen en sporten.

Klik hier voor meer informatie over de interactieve voetbalmuur Sutu.
 
Bron: Scoren in de Wijk

Zie ook: Sutu Wall