De Week van de Openbare Ruimte

maandag 24 september 2012
timer 2 min
Acquire Publishing en Expoproof lanceren 8-12 april 2013 de Week van de Openbare Ruimte. Een moderne combinatie van kennis, inspiratie, interactie en ambiance waarbij elke dag, ism kennisinstituten, branche-organisaties, marktpartijen en deelnemers, een ander thema wordt behandeld. 

De Week van de Openbare Ruimte

Unieke mix van kennis en interactie


“Mensen zijn om allerlei redenen een beetje uitgekeken op de grootschalige congressen. Te weinig diepgang, te weinig interactie, te weinig toegespitst op de eigen situatie. En echt nieuwe kennis is schaars, het gaat juist om de vertaling ervan naar visies, beleid, projecten en producten. En dat doen je samen. Wij willen mensen echt inspireren met een actief én gevarieerd programma. Met een aansprekende  keynotespeaker en met een reeks aan kleinschalige, persoonlijke, interactieve  kennissessies, workshops, speedconsults, best practices en dergelijke. Ik kijk er naar uit om samen met de vijf Programmacommissies aan de slag te gaan om voor elk van de vijf dagen een uniek en onderscheidend programma samen te stellen”, aldus Geert Dijkstra (uitgeef-directeur van Acquire Publishing) over het ontstaan van het concept. “Misschien leuk om te melden onder meer AgentschapNL, NSVV, IGOV, Stadswerk en VHG hun medewerking al hebben toegezegd. Met de Week van de Openbare Ruimte bieden we elk segment haar eigen branche-platform dat we qua vorm en inhoud met alle toonaangevende partijen invullen.”

Positieve reacties


Ook Marc de Winter (Expoproof) is enthousiast over het onderscheidende concept: “Op de Dag Openbare Ruimte staat innovatie en netwerken centraal, tijdens de Week van de Openbare Ruimte bieden we exposanten én bezoekers diepgang en persoonlijk contact. In de Inspiratieruimte , die dus onderdeel uitmaakt van het programma, hebben exposanten en deelnemers alle tijd om met elkaar bij te praten over behoeftes, trends en oplossingen. Om het idee van de Week van de Openbare Ruimte te toetsen, heb ik in de afgelopen weken al een flink aantal marktpartijen gesproken. En het idee van de Inspiratieruimte binnen het complete dagprogramma spreekt iedereen aan. Onder meer De Nood en Rei-lux hebben al ingetekend en een fors aantal exposanten staat al met potlood ingevuld.”


Grootschalige introductie van de Week van de Openbare Ruimte vindt plaats tijdens de Dag Openbare Ruimte 10 en 11 oktober te Houten. De Week van de Openbare Ruimte vindt van 8 tot en met 12 april 2013 plaats in Kasteel De Vanenburg. Ga naar www.weekvandeopenbareruimte.nlvoor alle informatie.