Nieuws

BNR Nieuwsradio daagt bedrijven uit het fileprobleem op te lossen

BNR Nieuwsradio gaat tijdens de Mobility Week, die vandaag begint en duurt tot vrijdag, van start met de nieuwe competitie Spitsbrekers. Doel van deze competitie is samen met ondernemingen een bijdrage te leveren aan de vermindering van files in Nederland.

Een extra reistijd van 63 miljoen uur. Dat is de extra tijd die Nederlanders per jaar kwijt zijn, voornamelijk door files. Dat levert veel ergernis op en kost veel tijd en geld. Sjors Fröhlich, BNR hoofdredacteur, zegt hierover: ‘Mobiliteit is voor onze luisteraars een belangrijk thema. Met Spitsbrekers gaan we daarom op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven om de files te omzeilen.”

BNR Fiets Challenge

Spitsuur-presentator Roos Abelman laat tijdens de Mobility Week de auto staan en komt op de fiets naar de studio. Dagelijks fietst zij 20 kilometer heen en terug. Door de challenge roept BNR professionals, managers en ondernemers een week op de fiets naar het werk te gaan. Op Vrijdag Fietsdag daagt BNR hele afdelingen uit om op de fiets te komen.

Vier juryleden

Bedrijven en organisaties met een slimme oplossing om hun werknemers de files te laten vermijden, kunnen zich inschrijven voor de Spitsbrekers-competitie. De jury van Spitsbrekers bestaat uit vier mobiliteitsexperts:

  • Carlo van de Weijer is directeur van het onderzoeksgebied 'Smart Mobility' aan TU Eindhoven
  • Jos Hollestelle is mobiliteitsexpert bij Breikers, die de impact gaan meten
  • Gerard Tertoolen is verkeerspsycholoog bij XTNT
  • Tineke Netelenbos is oud-Minister Verkeer en Waterstaat.

Samen beoordelen zij de bedrijven die zich aanmelden. De bedrijven met de beste ideeën zijn wekelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Zij maken uiteindelijk kans op de titel Spitsbreker van het Jaar.

Partners van Spitsbrekers zijn, ALD Automotive, ANWB Zakelijk en MoveMove. Spitsbrekers is elke donderdag te beluisteren tijdens Spitsuur op BNR Nieuwsradio om 17.20 uur. Ook online wordt er aandacht geschonken aan de competitie. Meer informatie is te vinden op www.spitsbrekers.nl.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel