Nieuws

Eerste ZorgSaamWonen Congres over zorg, wonen en welzijn

Welke woningen moeten worden gebouwd en hoe richten we de woonomgeving in om langer thuis wonen door kwetsbare groepen mogelijk te maken? Die vraag staat centraal tijdens het ZorgSaamWonen Congres op maandag 25 november in Rotterdam.

Het evenement is uniek omdat het professionals uit het fysieke en sociale domein in wonen, zorg en welzijn bij elkaar brengt.


Het ZorgSaamWonen Congres verbindt de wereld van architecten, bouwers, beheerders, ontwikkelaars, met die van lokale, regionale en provinciale overheden, zorginstellingen, dienstverleners, welzijnsorganisaties, en woningcorporaties.


Het congres richt zich op drie pijlers:

 • Vitaal Ouder Worden

 • Wonen en Woonomgeving

• Omzien naar Elkaar.


Rondom deze pijlers biedt het congres een praktische insteek. Met onder andere vijf safari’s (projectbezoeken op locatie) en een reeks van acht sessies waarin ervaringen en lessen uit de praktijk van het fysieke en sociale domein integraal worden toegelicht. Gastheer van het ZorgSaamWonen Congres is Gemeente Rotterdam.


Tijdens de eerste editie van het ZorgSaamWonen Congres wordt het platform ZorgSaamWonen officieel gelanceerd.


Samen met haar kennispartners wil Acquire met dit platform een structurele bijdrage leveren aan het ontwikkelen en delen van kennis en het verbinden van professionals en organisaties in één community vanuit het fysieke en sociale domein. Door op dit platform de inhoudelijke pijlers van het congres structureel te blijven bedienen gaan we de gezamenlijk opgestelde versnellingsagenda 2030 realiseren.


Benieuwd naar het programma en de vele topsprekers van dit congres? Ga dan naar  www.zorgsaamwonencongres.nlDit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel