Nieuws

Dien uw ontwerp in voor ontwerpwedstrijd Binnenhof InsideOut

Creatieve professionals kunnen tot 1 juli 2018, tijdens de ontwerpwedstrijd Binnenhof InsideOut, een conceptontwerp indienen voor de openbare ruimte rondom het Binnenhof, dat in 2020 ruim vijf jaar achter de steigers verdwijnt voor een renovatie. De ontwerpwedstrijd is georganiseerd door FaberExposize in samenwerking met de Dutch Design Week.

Naast de beoordeling van elke inzending door een onafhankelijke jury, bestaat de kans dat een ingezonden concept daadwerkelijk gerealiseerd wordt, of dat de bedenker van het concept een eervolle vermelding krijgt. De jury wordt voorgezeten door Hedy d’Ancona. Voor de winnende ontwerpen zijn geldprijzen beschikbaar van 500 tot 5.000 euro.

De ontwerpen worden beoordeeld op originaliteit, ideeën voor de uitvoering en het gebruik van materialen, technieken en media. Tijdens de Dutch Design Week 2018 komt er een tentoonstelling van een selectie van inzendingen, prijswinnaars en eervolle vermeldingen.

Of een inzending daadwerkelijk gerealiseerd wordt, hangt af van het Kernteam Omgeving Binnenhof. Dit team maakt ook onderdeel uit van de jury en is verantwoordelijk voor een aantrekkelijk omgevingsprogramma tijdens de renovatie voor alle doelgroepen van de betrokken partijen die zij vertegenwoordigt. Deze variëren van de bewoners van de binnenstad, tot de internationale bezoekers van Den Haag.

Voor meer informatie over ontwerpwedstrijd Binnenhof InsideOut, kijkt u op de website.

Deel dit artikel