Skaters kiezen ontwerp Lochem

vrijdag 24 december 2010
timer 2 min
 Lochemse skaters hebben gekozen voor het ontwerp van een skatepark dat het bedrijf 2Move maakte. De tekening werd verkozen boven die van andere bedrijven, omdat dit skatepark aan alle eisen van de jeugd voldoet. 
Skaters kiezen ontwerp Lochem



Concepttekening skatebaan


Het gaat vooralsnog om een concepttekening; de maten van de toestellen kunnen nog worden aangepast. Op het terrein nabij het viaduct over de Koedijk komen een miniramp, een grindrail, een pyramid, een funbox en nog een ramp.

Brede doelgroep


De eis die de Lochemse jongeren aan het skatepark stellen, is dat het gebruikt kan worden door zowel skateboarders, inlineskaters en stuntfietsers (bmx'ers). Ook moeten zowel beginners als gevorderden op de toestellen uit de voeten kunnen. De eisen waaraan het park moet voldoen, zijn opgesteld aan de hand van een vragenlijst die ongeveer dertig skaters in de leeftijd van acht tot en met 24 jaar invulden.


Financiering


Het hele project gaat in totaal tussen de tachtigduizend en negentigduizend euro kosten. De gemeente neemt daarvan de helft voor haar rekening. De rest probeert de stichting Skate Lochem los te peuteren bij sponsoren en het Lochemse bedrijfsleven. Als alles volgens plan verloopt, dan is het skatepark in april 2011 klaar.

Achtergrond


De jongeren wachten al een aantal jaren op een nieuwe skatebaan. De oude skatebaan aan de Koedijk moest plaats maken voor woningen en voldeed bovendien niet meer aan de veiligheidseisen. Meerdere malen werd het project uitgesteld omdat er onvoldoende geld beschikbaar was. Deze week schoven de Lochemse jongeren de sneeuw van de stoep bij plaatselijke supermarkten. Met deze 'goede daad' verdienen de skaters geld om de skatebaan aan de Koedijk te financieren en willen de jongeren 'goodwill' kweken bij het Lochemse bedrijfsleven.

Download hier de visie van 2Move op het realiseren van een skatebaan, zoals deze verscheen in het jaarboek van Straatbeeld 2009.