Nieuws

Snelfietspad in Utrecht langs de N225 wordt proeftuin voor fietsers

Het fietspad voor de toekomst, langs de N225 van de Uithof in Utrecht tot aan Wageningen, wordt een proeftuin voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fiets. Provinciale Staten van Utrecht hebben een motie aangenomen die moet leiden tot de aanleg van het futuristische fietspad.

De route van het fietspad loopt van De Uithof, via de gehele N225 tot net over de Gelderse grens. Onderweg komt de fietser langs bedrijven en instanties die zich bezighouden met duurzaamheid en mobiliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Wereld NatuurFonds, de Triodos Bank, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Het is de bedoeling dat deze bedrijven initiatieven aanleveren voor het ‘Fietspad van de toekomst’. Ook omwonenden mogen suggesties aanleveren.
 
Welke innovaties op het fietspad te zien zullen zijn, laat de provincie Utrecht nog open. Maar men denkt bijvoorbeeld aan verduurzaming van materialen, laadmogelijkheden langs het fietspad, schuilmogelijkheden voor regen, slimme verkeerslichten en een groene golf voor fietsers. "Met deze motie maken we het mogelijk om hier nu oplossingen voor te testen", zegt D66-fractievoorzitter en initiatiefnemer Marc de Droog in een persverklaring. Hij hoopt dat er door onderlinge samenwerking tussen de verschillende bedrijven concrete innovaties ontstaan.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel