Nieuws

Meer vrachtwagenparkeerplaatsen op Maasvlakte 2

Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt een grootschalige truckparking op Maasvlakte 2 waardoor het aantal bewaakte parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven meer dan verdubbelt.

In het Rotterdamse havengebied kunnen vrachtwagenchauffeurs veilig parkeren op beveiligde Truck Parkings van Havenbedrijf Rotterdam. Er zijn momenteel twee Truck Parkings in de Botlek en één in de Waalhaven. In totaal zijn er 268 bewaakte parkeerplaatsen beschikbaar voor vrachtwagenchauffeurs. Havenbedrijf Rotterdam werkt momenteel aan de realisatie van Maasvlakte Plaza: een Truck Parking met 359 parkeerplaatsen. In mei 2017 wordt de nieuwe parking geopend. 


Bewaakt, schoon en betaalbaar

De Truck Parkings in Rotterdam zijn 365 dagen per jaar en 24 uur per dag toegankelijk. Verblijf is overdag gratis. ’s Nachts betaalt de gebruiker een vergoeding van € 0,50 per halfuur, met een maximum van € 10,00. De inrichting van de bewaakte parkeerplaatsen is in lijn met de Europese kwaliteitsnorm TPL. Naast goede basisvoorzieningen zoals douches, wc’s, hekken, verlichting, cameratoezicht en een wachtruimte, zijn de parkings voorzien van Wi-Fi, stroom voor koelmotoren en worden ze regelmatig schoongemaakt. De bewaakte parkeerplaatsen in de haven bieden een goede mogelijkheid voor chauffeurs om tijdens de spits te pauzeren en te rusten. 


Voordelen voor chauffeurs en bedrijven

Truck Parkings dragen bij aan de veiligheid en aantrekkelijkheid van het Rotterdamse havengebied. De Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam verbiedt het om buiten de Truck Parking in een vrachtwagen te overnachten. Het overnachtingsverbod in vrachtwagens wordt in de haven gehandhaafd. 


Meer informatie vindt u op www.portofrotterdam.comDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel