Nieuws

Circulair bouwen op de Dutch Design Week Eindhoven

Het Europese 'Buildings As Material Banks' project streeft naar dynamische en flexibel ontworpen gebouwen, waarin materialen hun waarde behouden voor steeds weer nieuwe toepassingen. Hoe dat in de praktijk eruit kan zien demonstreert de tentoonstelling de Reversible Experience Modules (REMs) tijdens de Dutch Design Week Eindhoven.

 

Van 20 tot 28 oktober zal de REMs expo een centraal stuk zijn in de ´Circular Embassy´ van de Dutch Design Week in Eindhoven. (Klokgebouw) Met een complete set van 70 producten in de tentoonstelling kan de bezoeker zichzelf onderdompelen in de belevenis van circulair bouwen.


Bent u een architect, producent, ontwerper, consument of gewoon enthousiast over circulair bouwen? Kom de REMs expo dan bezoeken en neem deel aan één van de rondleidingen en presentaties, of neem gewoon een kijkje en ontdek de mogelijkheden van Materiaal Paspoorten en Reversible Building Design.


Materiaal paspoorten

Het doel van de REMs-tentoonstelling is om de bezoeker te laten ervaren hoe circulair bouwen werkt, met welke materialen en producten dat nu al mogelijk is, en hoe materiaal paspoorten hergebruik ondersteunen; van de ontwerpfase van producten en gebouwen tot aan de recyclingfase.

 

Zelf aan de slag

Bezoekers kunnen zelf aan de slag met modulaire, losneembare en circulair ontworpen gebouwdelen. Bovendien kunnen zij op hun eigen mobiele telefoon de materiaal paspoorten openen, die toegang geven tot alle informatie om circulair gebruik van materialen te ondersteunen.
Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel