Nieuws

Rotterdamse kinderen denken mee over mobiliteit in de stad

Wat willen kinderen uit groep 6, 7 en 8 de Hildegaertschool in Rotterdam qua mobiliteitsoplossingen voor de stad? Wekenlang hebben de leerlingen gewerkt aan een opdracht hoe ervoor te zorgen dat minder mensen de auto nemen. De ideeën werden gepresenteerd tijdens een bezoek aan De Verkeersonderneming.

De leerlingen kwamen afgelopen donderdag met de tram, metro en waterbus naar De Verkeersonderneming om zo ook zelf te ervaren wat Rotterdam te bieden heeft aan vervoermiddelen. De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam. 

Alternatieven

Andere ideeën om gebruik van alternatieven voor de auto verder te stimuleren, waren: meer aandacht voor het ov in de daluren, voordelen van het ov beter voor het voetlicht brengen, mensen wijzen op het aantal dodelijke verkeersongevallen onder automobilisten, iedere maand in een andere stad in Nederland het ov gratis maken zodat mensen het kunnen ervaren en het ov aanpassen aan de feestdagen. 

Metro aanleggen

Ook stelden de kinderen de vraag aan De Verkeersonderneming hoe de bereikbaarheid van Hillegersberg te verbeteren. Hans Stevens gaf namens deze organisatie aan dat hij nog veel potentie ziet voor de fiets in Rotterdam. De kinderen en de leraar spraken de wens uit voor een metro in Hillegersberg, zodat mensen veel makkelijker gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel