Nieuws

Cition tilt digitale handhaving naar het volgende niveau

De transitie die Cition het afgelopen jaar realiseerde naar 100 % digitaal handhaven in Amsterdam, maakt haar handhaafmodel tot één van de meest innovatieve ter wereld. In het model zijn nu alle parkeerrechten digitaal, worden parkeerbonnen automatisch verstuurd per post en kan handhaving op foutparkeren gefaciliteerd worden.

Álle parkeerrechten worden centraal opgeslagen in het Nationaal ParkeerRegister. De ScanAuto’s en ScanScooters scannen de geparkeerde voertuigen automatisch en met nauwkeurige plaatsbepaling. Het centrale scanverwerkingssysteem SCANMAN van Agendum ontvangt de scan en gaat direct na of er een parkeerrecht is. Daarnaast bepaalt het of en in welk parkeervak een auto geparkeerd staat. Indien er geen parkeerrecht voor het voertuig is, wordt automatisch een bericht naar een handhaver gestuurd. De handhaver kan dan visueel verifiëren of een bon moet worden geschreven. De bon wordt niet onder de ruitenwisser geplaatst, maar meteen per post verstuurd. Als gevolg van de veranderingen kunnen met minder mensen veel meer controles worden uitgevoerd (en wordt de opvolging nauwkeuriger en gerichter).

In 2008 leverden SCANaCAR en Agendum de eerste ScanAuto en SCANMAN, het centrale platform voor de afhandeling en management van het handhaafproces. Sindsdien zijn veel belangrijke vernieuwingen doorgevoerd (waaronder de introductie van de ScanScooter) en vanaf begin 2014 ging Cition over op het 100% digitale model.

De scanvoertuigen van SCANaCAR maken (naast de zeer betrouwbare kentekenherkenning) gebruik van nauwkeurige GPStechnieken waarmee de exacte locatie van geparkeerde auto’s bepaald wordt. In de toekomst biedt dit mogelijkheden voor efficiënte handhaving van fout-parkeren.

Agendum heeft Cition uitgerust met het handhavingssysteem SCANMAN. Dit systeem beheert en controleert automatisch het complete handhavingsproces op een snelle en efficiënte manier. De module Suspect Handler berekent de afstand tussen een parkeervak op straat en de gescande auto. Deze module bepaalt of en in welk parkeervak een auto geparkeerd stond. Op basis van deze gegevens kan automatisch bepaald worden of een handhaver ter verificatie naar een voertuig moet.
De Agendum PLANMAN combineert de doelstellingen van de organisatie met de inzet van de middelen (ScanAuto, ScanScooter en handhavers).

Cition heeft met de invoering van het 100% digitale model bewezen dat parkeerhandhaving veel efficiënter uitgevoerd kan worden.

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel