Nieuws

Busstations Qbuzz krijgen 100 snelladers

In de ov-concessies Groningen Drenthe en Drechtsteden, waar vervoerder Qbuzz rijdt, plaatst laadpaal-leverancier ABB in totaal honderd snelladers voor stadsbussen.

De vervoerder en de leverancier sloten hiertoe een overeenkomst. In de concessie Groningen Drenthe komen 62 snellaadstations van 100 kW te staan, verdeeld over de remises in Emmen, Appingedam, Stadskanaal, Oude Pekela, Zoutkamp, Surhuisterveen en Assen.


De concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (DMG) krijgt te maken met 38 snellaadstations van 50 kW, die een voltagecapaciteit van 150 tot 920 volt hebben. In deze regio komen verder zes OppCharge-systemen met een pantograaf naar beneden te staan. Deze systemen leveren 300 kW en laden de bussen volledig bij in (bij een vrijwel lege accu) maximaal zes minuten.

Uitbreiden naar privé-auto’s

Volgens Frank Muehlon, businessmanager bij ABB, bieden de 50 kW-oplaadsystemen in de concessie DMG veel mogelijkheden in de toekomst. "Als de vraag naar elektrische voertuigen gaat groeien, kunnen we ook privéauto’s opladen, naast de normale activiteiten. Met deze systemen kan de dienstverlening op het juiste moment worden uitgebreid. Zo geven we vorm aan de toekomstige mobiliteit van zowel openbaar als particulier vervoer. Zo helpen we de ‘zero-emissie-doelstelling’ voor openbaar vervoer te realiseren én kunnen we andere landen laten zien dat dit soort oplossingen écht werken.”Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel