Nieuws

Visite mag 100 uur gratis parkeren in Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen wil parkeren prettiger maken voor bewoners. De overgrote meerderheid van de inwoners is tevreden parkeerregulering en wil de parkeervergunning niet kwijt, zo bleek uit een enquête van de gemeente. Maar dat visite via een parkeerautomaat een kaartje moest kopen, kon maar op weinig begrip rekenen. Nu kunnen bewoners 100 uur gratis parkeren 'uitdelen' aan visite.

In het parkeerbeleid was een digitale visiteregeling en 100 uur per jaar gratis parkeren voor visite al aangekondigd. De gemeente Vlaardingen heeft aan Spark Parkeren gevraagd om te ondersteunen bij de inkoop, aanbesteding en implementatie van deze regeling die via een web-app werkt. “Samen met het projectteam heeft Spark de vraagspecificatie gemaakt en na een marktconsultatie de benodigde software en diensten aanbesteed. Het feit dat er weinig spelers op de markt zijn, maakte dat de aanbesteding lastig was. Het vroeg ook extra zorgvuldige afweging van wat wel en niet geëist kan worden”, zo zeggen ze bij Spark.

Aandachtspunten waren het administreren van de 100 uur gratis naast de 300 uur die een bewoner voor half tarief kan bijkopen, het verwerken van de in app betalingen en vooral ervoor zorgen dat iedereen de app kan activeren en gebruiken. Ook wie niet digitaal uit de voeten kan, moet visite kunnen aan- en afmelden.

Web-app

Het resultaat is dat volgens planning begin februari 2019 alle rechthebbende bewoners de web-app konden downloaden. In korte tijd hebben duizenden de app in gebruik genomen. De gemeente organiseerde samen met de bibliotheek inloopmomenten voor de bewoners die ondersteuning bij het aanvragen en installeren van de web-app wilde hebben.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel