Nieuws

Dag van de Straatmaker

De jaarlijkse manifestatie vindt plaats op 5 juni tijdens de Technische Kontakt Dagen van 3 tot en met 5 juni in Barneveld. Een dag voor vak- en branchegenoten vol demonstraties, innovaties en het NK Stratenmaken voor leerlingen.

Dag van de Straatmaker

 

Mechanisch en Ambachtelijk straten


Tijdens deze dag worden demonstraties gegeven op het gebied van mechanisatie en er wordt volop aandacht besteed aan het ambachtelijk straten. De Demo Doe activiteiten verspreid over het TKD terrein staan volledig in het teken van spectaculaire demonstraties van bestratingsmachines en mechanische hulpmiddelen.

Leveranciers en brache-organisaties


Onderdeel van de Technische Kontakt Dagen is de Innovatieroute Bestratingen. Tijdens de  Dag van de Straatmaker kunnen bezoekers deelnemen aan de innovatieroute waarlangs allerlei leveranciers mechanische hulpmiddelen demonstreren. In een speciale informatietent presenteren diverse brancheorganisaties zich: van regelgeving tot opleiding en van innovatieve producten tot gezondheid.

NK Straatmaken


Tijdens de Dag van de Straatmaker vindt het NK Straatmaken voor leerlingen plaats. Leerlingstraatmakers zullen aan de hand van een vooraf bepaald ontwerp een gooi doen naar de Nederlandse titel en laten op deze manier zien dat ambachtelijk straten in Nederland toekomst heeft. Samen met de Stichting Promotie Straatbaksteen (SPS) wordt hieraan invulling gegeven.

Goed doel


Net als andere jaren, wordt de Dag van de Straatmaker gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar wordt onder het motto Meters maken voor KNGF geleide honden geld ingezameld voor KNGF geleide honden. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website van de OBN: www.obn.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel