Nieuws

Tarief gehandicaptenparkeervoorziening verschilt sterk per gemeente

In gemeente Oss kost een gehandicaptenparkeervoorziening niets, terwijl je in gemeente Eindhoven de hoofdprijs van €638,90 betaalt. Dat blijkt uit onderzoek van het consumententelevisieprogramma Kassa.

Uit de gegevens die Kassa opduikelde, blijkt dat er grote verschillen zitten in de kosten van gehandicaptenparkeervoorzieningen in de 25 grootste gemeenten van Nederland.Zo betaal je in de gemeente Ede voor een gehandicaptenparkeerplaats en gehandicaptenparkeerkaart samen €88,50. In gemeente Almere betaal je in totaal €110,80 voor deze voorzieningen, terwijl gemeente Haarlemmermeer €602,66 vraagt.Gemeenten rekenen dus zeer uiteenlopende bedragen voor de aanvraag en realisatie van een parkeerplaats, leges voor de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en een eventuele medische keuring. Waarom verschillende gemeentes zo’n ander tarief hanteren, werd niet duidelijk.

 

Bekijk de ranglijst van de 25 grootste gemeenten van Nederland en de kosten die zij hanteren voor gehandicaptenparkeervoorzieningen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel