Nieuws

Inschrijving Buitenspeeldag 2014 geopend

De inschrijving voor de Buitenspeeldag op woensdag 11 juni is geopend. De initiatiefnemers van de dag roepen gemeenten, ouders, buurtbewoners, scholen, belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun buurt een leuk en actief porgramma voor kinderen te organiseren.

Buitenspeeldag

Ook dit jaar slaan Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon de handen ineen en organiseren op woensdag 11 juni de Buitenspeeldag. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is goed voor kinderen. Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen, meer bewegen en aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

 

Zeepkistenrace

In 2013 werden tijdens de Buitenspeeldag op ruim 1200 locaties, in vrijwel elke gemeente, buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Voor veel kinderen is de Buitenspeeldag een kans om in hun buurt een zeepkistenrace te houden, de straat om te toveren tot spellencircuit, hutten te bouwen of een klimwand te beklimmen. De initiatiefnemers hopen ook dit jaar op een groot aantal aanmeldingen van buitenactiviteiten.  

 

Aanmelden

Op de website van de Buitenspeeldag kunnen gemeenten, buurtgroepen, verenigingen, scholen, ouders en kinderen zich aanmelden. Hier vinden zij nuttige informatie voor de organisatie van lokale activiteiten tijdens de dag. Zo zijn er op de website draaiboeken, promotiematerialen en tips te vinden, bijvoorbeeld over het aanvragen van vergunningen, het vinden van financiering en het betrekken van kinderen en lokale jeugdclubs bij de organisatie van activiteiten tijdens de Buitenspeeldag.


Lokale organisatoren die zich aanmelden via www.buitenspeeldag.nl ontvangen een gratis actiepakket met promotiematerialen. Kinderen kunnen via de site bekijken wat er in hun buurt wordt georganiseerd.

 

 

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel