Nieuws

Geste Groep gaat Haagsche Bluf vernieuwen

Vastgoedonderneming en -ontwikkelaar Geste Groep wil winkelgebied Haagsche Bluf vernieuwen. Een aantal winkels in de winkelkern maakt plaats voor een kleinschalig (boektiek)hotel met 57 kamers en een foodmarkt.

 

n samenwerking met Colliers International en bureau Sandenburg concept creation heeft Geste Groep een concept uitgewerkt dat zal leiden tot de ‘Haagsche Bluf 2.0’. KOW architecten hebben hiervoor het ontwerp gemaakt.

 

Hotel

Geste Groep wil een aantrekkelijke mix realiseren van hotel, food en luxe retail. Andrea Stevers, van Geste Groep: “Het hotel is een perfecte invulling van vierkante meters op de bovenetages die vaak niet worden gebruikt. Door de totale aanpak krijgt het gebied een nieuwe dynamiek die extra kansen oplevert voor de ondernemers die bij ons commerciële ruimte gaan huren.”

 

Stedelijke oase

Geste Groep wil een bijdrage leveren aan een aantrekkelijke, veilige, levendige Haagse binnenstad; een markante, idyllische plek in hartje Den Haag. De Haagsche Bluf zal dan ook zijn besloten karakter behouden. Hiermee komt Andrea tegemoet aan de wens van haar vader Gerard, die in juli 2014 na een kort ziekbed overleed. “Vanaf 2015 zijn wij gaan nadenken over een toekomstbestendige oplossing voor de Haagsche Bluf. Daarbij is een randvoorwaarde dat de gezelligheid en veiligheid die mijn vader voor ogen stonden, behouden blijven.”

 

Planning

Dit jaar is Geste Groep gestart met de verdere uitwerking en het aanvragen van de vergunningen. Naar verwachting wordt nog dit jaar gestart met de bouwwerkzaamheden. Deze zullen in 2020 worden afgerond. De omgeving is geïnformeerd over de plannen.

 

Investering

Met de herontwikkeling is een substantiële investering gemoeid. Andrea Stevers tot slot: “Dit mooie project verdient onze tijd en aandacht om ervoor te zorgen dat het erfgoed van mijn vader een goede toekomst krijgt. Want Gerard Stevers is de ‘Bluf’ en de ‘Bluf’ is Gerard Stevers.”

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel