Nieuws

200 Nieuwe laadpalen in Metropoolregio Amsterdam Elektrisch

Allego, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft de aanbesteding gewonnen om 200 nieuwe laadpalen te plaatsen in de Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E).

Het metropoolgebied omvat het grondgebied van het noordelijk deel van de Randstad. Allego zal gemeenten in de provincie Noord-Holland, Utrecht en Flevoland voorzien van laadpalen. In de aanbesteding is de bedoeling dat de laadpalen voor het einde van dit jaar geplaatst zijn. Bovendien zal het bedrijf ook het beheer op zich nemen, in ieder geval tot eind 2018, met een optie tot verlenging voor de duur van 3 jaar. 


Laden in de openbare ruimte

Inmiddels rijden er meer dan 50.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen en dit aantal groeit gestaag door. Echter hebben weinig e-rijders binnen de metropoolregio de beschikking over een eigen terrein om hun auto op te laden. Laden in de openbare ruimte is daarom noodzakelijk voor veel e-rijders.


CO2 uitstoot terugdringen

“Deze samenwerking draagt bij aan ons streven om CO2 uitstoot binnen de Metropoolregio Amsterdam terug te dringen,” aldus Maarten Linnenkamp, projectmanager bij de MRA. “Allego kwam bij deze aanbesteding op verschillende doorslaggevende punten als beste uit de bus. Wij kijken uit naar de uitbreiding van het aantal laadpalen in de Metropoolregio Amsterdam met 200 stuks.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel