Nieuws

Glazen brug op 180 meter hoogte in China geopend

Op een nieuwe brug in het Chinese Shiniuzhai Nationaal Park is het lastig niet naar beneden te kijken. Het loopoppervlak van de hangbrug bestaat vrijwel geheel uit plexiglas. Met een lengte van 300 meter en op een hoogte van 180 meter wordt het ook wel de ‘engste brug ter wereld’ genoemd.

De brug is gesitueerd in Pingjiang County in de provincie Hunan. Door de transparante bodem kunnen wandelaars de onderliggende vallei in zijn geheel zien. De constructie heet passend Haohan Qiao, wat ‘Brug der Dapperen’ betekent.


Volgens een woordvoerder is de brug erg veilig; op het 24 millimeter dikke glas kunnen wel 800 mensen tegelijkertijd staan. “Deze brug zal blijven staan, ook al staan toeristen er op te springen,”
aldus een bouwvakker. Bovendien biedt de sponning een stevige ondersteuning, waardoor mensen zelfs niet bij een gesprongen glas het risico lopen te vallen.
 

Hoogste en langste brug ter wereld

Hoewel de Haohan Qiao niet de enige glazen brug in China is, is het wel de eerste hangbrug die volledig van glas is gemaakt. Wel zijn er plannen om 300 kilometer verderop, in het Zhangjiajie Grand Canyon gebied, een tweede glazen hangbrug te maken met een lengte van 430 meter en op 300 meter hoogte. Dit zou dan de hoogste en langste glazen brug ter wereld zijn.


Bekijk hieronder ook een video van de brug. Via Associated Press.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel