Nieuws

Beweegtuin voor Zwolse wijk Holtenbroek

Bewoners van de Zwolse wijk Holtenbroek hoeven niet meer naar de sportschool om aan hun dagelijkse portie beweging te komen. In de buurt wordt op 1 november een nieuwe beweegtuin geopend, vlak naast speeltuin De Regenboog.

De beweegtuin is voor iedereen, jong en oud. Het is meer dan alleen een plek waar mensen in de buitenlucht kunnen bewegen, maar ook een ontmoetingsplek in de wijk waar mensen makkelijk met elkaar in contact komen.


Ontstaan van de beweegtuin

Inwoners van de wijk waren op zoek naar een laagdrempelige manier om (samen) te bewegen. Speeltuinvereniging De Regenboog is met deze signalen aan de slag gegaan, zo is het idee tot stand gekomen om een beweegtuin maken in de wijk. Samen met de wijkvereniging Holtenbroek N.U. , Travers Welzijn, WIJZ, de gemeente Zwolle en de fysiotherapiepraktijken Holtenbroek en de Dobbe is dit idee gerealiseerd.


Fondsenwerving.

Het is de bewoners uiteindelijk gelukt om de financiën rond te krijgen door fondsenwerving. De beweegtuin is tot stand gekomen door bijdragen van de Gemeente Zwolle, Stichting de Gasthuizen Zwolle, het Hervormd Weeshuis Zwolle, Rabobank Stimuleringsfonds, Oranje fonds, Skanfonds, Wijkvereniging Holtenbroek N.U., Premie op Actie gemeente Zwolle en zelfs een aantal particuliere sponsoren.De Beweegtuin is gebouwd door: IJreka speeltoestellen Dalfsen in samenwerking met Pekkeriet Dalfsen en Hexta Hekwerken.
Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel