Nieuws

Genomineerden VHG Groenprijs bekend

De genomineerden voor de VHG Groenprijs, voor initiatieven die mens en natuur bij elkaar brengen, zijn bekend. De prijs wordt uitgereikt op Duurzame Dinsdag 2018 op 4 september.

De drie volgende initiatieven zijn genomineerd:

De Natuurverdubbelaars
De Natuurverdubbelaars leggen verbinding tussen economie en ecologie door projecten uit te voeren op het gebied van biodiversiteit, ecosystemen en natuurlijk kapitaal. 

Locatie: Amsterdam
Website: www.natuurverdubbelaars.nl

Smaak voor Groen
Smaak voor Groen zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke projecten op gebied van groen en voeding; ze gaan voor meer planten, en minder stenen in de stad.
Locatie: Den Haag
Website: www.smaakvoorgroen.weebly.com

Rooftop Revolution
Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken in grote steden, om deze leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig te maken voor haar bewoners en bezoekers, zowel mens als dier.
Locatie: Amsterdam
Website: www.rooftoprevolution.nl

Duurzame Dinsdag-koffer

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven neemt dit jaar de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met maar liefst 359 duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Ieder jaar zitten er weer innovaties tussen, bijvoorbeeld op het gebied van natuur, circulaire economie en sociale innovatie. Ook wordt er naar de toekomst gekeken, de inhoud van de koffer heeft vaak een grote voorspellende waarde.

Meerdere prijzen vergeven op Duurzame Dinsdag

Al twintig jaar wordt er in de aanloop naar Prinsjesdag op de eerste dinsdag van september Duurzame Dinsdag georganiseerd door VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen. Naast de VHG Groenprijs worden de volgende prijzen uitgereikt: de VHG Groenprijs, Asito Sociale-innovatieprijs, ING Circulair ondernemenprijs, Greenchoice Energieprijs, Lidl Voedselprijs en de Duurzame Dinsdag-prijs.

Naast de overhandiging van de koffer en de prijsuitreiking staat op het programma de uitreiking van Duurzame Lintjes aan personen die zich al jaren inzetten voor duurzaamheid. De Duurzame Troonrede wordt dit jaar uitgesproken door Volkert Engelsman, directeur bij EOSTA en nummer één van de Trouw Duurzame Top 100.Dit artikel komt uit GroenEffect

Deel dit artikel