Nieuws

Fietspalen: als 't dan toch moet dan…

Fietspalen dragen niet bij aan de fietsveiligheid. Ze zijn veelal een sta-in-de-weg waar menig fietser tegenaan knalt met alle gevolgen van dien. Het advies van het Fietsberaad is dan ook om ze daar waar mogelijk niet te plaatsen. Of als ze er al staan, weg te halen. Maar dat kan niet altijd.

In het kader van de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid heeft het kenniscentrum CROW-Fietsberaad in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur & Milieu op zes plekken in Nederland proeflocaties met veiliger fietspaaltjes ingericht. Daar zijn aanpassingen gedaan in de paaltjes zelf en de omgeving. Deze innovatieve aanpassingen moeten de kans op ongevallen verkleinen. Met behulp van video observatie zijn de proefopstelling geanalyseerd. En op basis van de bevindingen is de notitie geactualiseerd.


Praktijkcase

Op het Nationaal Fietscongres, 20 november 2014, presenteert Otto van Boggelen aan de hand van een praktijkcase de aangepaste aanbevelingen.
Uiteraard krijgen de bezoekers van deze sessie de notitie uitgereikt.


Meer informatie over het Nationaal Fietscongres

Het Nationaal Fietscongres wordt voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar zijn we te gast in de Fietsstad 2014, Zwolle. Vorig jaar was dit congres uitverkocht. Verzekerd zijn van deelname of meer weten over het programma? Kijk op www.nationaalfietscongres.nlDit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel