Nieuws

Zij willen lege parkeerplekken beter benutten

Om een einde te maken aan lege parkeerplekken bij kantoorpanden, bedacht startup ParkBee om deze private parkeerplekken te exploiteren. Vastgoedbeheerder CBRE ziet daar ook wel brood in: de bedrijven zijn nu een samenwerking aangegaan.

ParkBee verhuurt lege parkeerplekken bij bijvoorbeeld kantoren en bedrijfsgebouwen aan consumenten. “In veel garages is leegstand, vooral ’s avonds en in het weekend”, vertelt Wouter de Bruijne van ParkBee. En dat werkt goed: in twee jaar tijdkreeg het bedrijf al 45 parkeervoorzieningen  "We openden twee maanden geleden nog een voorziening bij het Amstelgebouw in Amsterdam. Daar is de bezettingsgraad tijdens kantoortijden noemenswaardig gestegen."

 

Om verder uit te breiden zocht de startup de samenwerking met de beheerder van veel garages: CBRE. “Als we in gesprek waren met garage-eigenaren viel hun naam vaak. Dus we wisten: daar moeten we mee verder”, vervolgt commercieel directeur De Bruijne. "Samen met CBRE kunnen we nu parkeerplekken aanbieden die toch niet verhuurd werden door de garage-eigenaar. Die zijn bij ons 24/7 beschikbaar.” 

Extra service

Vastgoedbeheerder CBRE kan de garage-eigenaar door deze samenwerking bovendien wat extra’s bieden, laat een medewerker van het bedrijf weten. “Door die niet-verhuurde parkeerplekken met de consument te ‘delen’, zijn de garages beter gevuld. Buiten kantooruren zijn er natuurlijk nog véél meer lege parkeerplekken.”

 

Hoeveel gebouwen, en dus parkeerplekken, de vastgoedbeheerder in beheer heeft en nu dus voor ParkBee beschikbaar komen, kan de CBRE-medewerker niet zeggen. Maar de commercieel directeur van ParkBee is sowieso blij met de samenwerking. “We merken dat veel parkeerexploitanten vrij conservatief zijn. CBRE heeft een landelijke dekking en is een prestigieus bedrijf, dat geeft vertrouwen.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel