Nieuws

Seasonal Urbanism: placemaking in de winter nog onderbelicht

Onze steden zijn grotendeels ingericht voor gebruik in de zomer; de potentie van het toevoegen van belevingskwaliteit in de winter, door bijvoorbeeld openbare verlichting, lijkt nog vrijwel onbenut. Hoe dit beter kan? Die vraag staat centraal in een sessie door Renée Rooijmans, stadsantropoloog bij STIPO, team voor Stedelijke Ontwikkeling in Rotterdam. tijdens het Congres Ruimte en Licht op 15 november in Kasteel de Vanenburg in Putten,

 

Voor het project Seasonal Urbanism onderzoekt STIPO momenteel in samenwerking met Humankind actief de belangrijkste elementen die bijdragen aan een goede buitenruimte door de seizoenen heen.

 

Met slimme coalities de donkere maanden in de winter anders benaderen

Hoe kunnen we met slimme coalities de donkere maanden in de winter op een andere manier benaderen? En hoe kan een flexibele inrichting bijdragen aan de veerkrachtigheid van de stad en haar inwoners?

 

Warmte en licht en prettige plekken

Warmte en licht vallen onder de belangrijkste factoren als we kijken naar wat bijdraagt aan prettige plekken. Er valt een hoop winst te behalen als we deze kennis op creatieve manieren integreren in de inrichting van onze publieke ruimte.

 

Rondleiding langs voorbeeldprojecten

Renée Rooijmans neemt u tijdens haar sessie mee op een verlichtende rondleiding langs voorbeeldprojecten uit binnen- en buitenland en brengt daarmee de kansen voor samenwerkingen in kaart.


Meer weten?

Geinteresseerd in de sessie van Renee, kom dan op 15 november naar het Congres Ruimte en Licht. Dagthema is omgevingsgericht ontwerpen van licht. Niet de richtlijnen centraal maar de mens en de beleving van de openbare ruimte. Kijk hier voor meer informatie en meld u aan.  


Deel dit artikel