Omgevingsmanager

Gemeente Urk is op zoek naar een Omgevingsmanager. Het gaat om een functie van 36 uur per week. 

Urkers willen vooruit. Als dat niet meer lukt op de oude en vertrouwde manier, bedenken zij iets nieuws. Innoveren. Vallen en weer opstaan. Zo gaat het door de eeuwen heen.

Stilstaan is geen optie. Urk groeit en ontwikkelt mooie woonwijken, moderne bedrijven-terreinen en investeert volop in haar jongeren. Als je houdt van aanpakken dan is werken op Urk een prachtige uitdaging!

Wat ga je doen? 

Je bent als omgevingsmanager actief binnen de gebiedsontwikkelingsprojecten van de gemeente Urk. Je speelt een actieve rol bij zowel de voorbereiding als realisatie van bijvoorbeeld de nieuwe woonwijk Zeeheldenwijk, het bedrijventerrein Port of Urk dat een toekomstige verbinding met de Maritieme Service haven krijgt en de ontwikkeling van de Ontsluitingsweg Urk. Voor deze projecten ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en afstemming rond de projecten.

Je bent de schakel vanuit een project tussen de omgeving en de partijen die bij de uitvoering betrokken zijn. Je brengt hierbij de projectomgeving en de verschillende raakvlakken in kaart.  Je bent zichtbaar in de omgeving voor vragen en advies en je werkt omgevings-gericht samen. Een belangrijk doel is om tijdens het project de relaties met de omgeving en stakeholders in balans te houden.
Je bent verantwoordelijk voor het maken en bijhouden van een Klant Eisen Systeem (KES) waarin duidelijk en overzichtelijk te zien is welke wensen en eisen betrokken stakeholders hebben. Hierbij beargumenteer je of, hoe en wanneer deze wensen en eisen in de projecten gehonoreerd worden. Je zorgt ervoor dat (juridische) afspraken tussen partijen gemaakt, vastgelegd en afgestemd worden.
Je zorgt voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie tijdens de aanbestedings- en uitvoeringsfase (coördinatie en uitvoering van de BLVC plannen). Dit doe je in afstemming met de desbetreffende aannemers en stakeholders.
Je voert regulier overleg met provincie, omgevingsdienst OFGV en zorgt voor de coördinatie van de vergunningen.
Je maakt onderdeel uit van het vierhoek overleg tussen directievoerder(s), wijkbeheerder(s), toezichthouder(s) en omgevingsmanager, dit in relatie tot de uitvoerende aannemer(s). Je bent nauw betrokken bij de projecten van het Ingenieursbureau.

Wat bieden wij? 

Vind je een plezierige en uitdagende werkomgeving belangrijk? Wil je een goede balans tussen werk en privé? Dan zit je bij de gemeente Urk goed. Er is ruimte om thuis te werken en je uren flexibel in te vullen. Onze organisatie biedt jou:

 • Een dynamische, afwisselende en zelfstandige functie bij een groeiende gemeente.
 • Alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen.
 • Een salaris van minimaal € 3.396,000 en maximaal € 5.725,00 (functieschaal 11).
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof.
 • Een laptop, smartphone en thuiswerkplek in bruikleen.
 • Vergoeding woon-werkverkeer max. 60 km. enkele reis en € 0,21 per km.

Waar ga je werken? 

Je werkt in een organisatie met ruim 200 collega’s binnen het team Ingenieursbureau samen met 18 collega’s, waarin hard werken en gezelligheid hand in hand gaan. Dat is Urk ten voeten uit. Jij werkt vanuit het gemeentehuis. Samen met professionele civiel technisch collega’s werk je aan de toekomstige ontwikkelprojecten. Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid.

Wie ben je en wat heb je in huis? 

Je hebt minimaal een hbo-opleiding in de richting van planologie, sociale geografie of civiele techniek afgerond. Daarnaast heb je ervaring met omgevingsmanagement tijdens de voorbereidings- en uitvoeringsfasen van gebiedsontwikkelingsprojecten. Je hebt ervaring met projectmatig werken. Je bent flexibel, zelfstandig en je communiceert makkelijk en begrijpelijk.
Je dagelijkse werk plan je zelf in maar je bent ook een teamspeler. Je bent vriendelijk en enthousiast, je legt gemakkelijk contact en bent in staat verbinding te maken en je communicatiestijl aan te passen aan uiteenlopende partijen. Natuurlijk ben je resultaatgericht en in staat door te zetten bij (interne of externe) tegenstand, met behoud van de relatie. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief. Je kan je snel inlezen in de cultuur van Urk.

Wij willen graag kennis met jou maken! 

Wil je eerst de sfeer bij ons proeven? Bel dan voor het maken van een koffie- of thee afspraak met Lumettie Kaptein-Ras, managementsecretaresse, telefoon: 0527-689868. Liever meteen solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw cv en brief zo snel mogelijk. Zodra de geschikte kandidaat gevonden is sluiten wij de vacature. Stuur je cv en motivatiebrief naar via de sollicitatiebutton.

Wil je meer informatie? 

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Astrid Dijkstra, manager ruimte. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Geert van den Berg, HR-adviseur. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer: 0527-689868.

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. Bij indiensttreding vindt beëdiging plaats.

Al onze vacatures staan voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien, help jij mee de gemeente Urk groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!

 • Organisatie:
  Gemeente Urk
 • Locatie:
  Urk
 • Dienstverband:
  Vast
 • Uren:
  36