Project

Duurzame valondergrond in Naarden? Maar Natuurlijk

De gemeente Naarden heeft onlangs geïnventariseerd welke openbare speelplekken in aanmerking komen voor renovatie. Met name de huidige valondergronden werden kritisch bekeken. De meeste gebruikte valondergronden bestaan uit zand. Zand geeft veel klachten betreffende onkruid, wortelingroei en kattenpoep, daarom bestaat het reguliere onderhoud uit het eens in de twee jaar reinigen van de valondergronden en daar waar nodig moeten deze worden aangevuld met valzand.

Natuurlijke Valondergrond

Op een locatie waar katten veel overlast bezorgen en hun behoefte deden, is besloten een natuurlijke valondergrond aan te leggen. De keuze voor Dekowood was niet moeilijk. Belangrijke aspecten zijn onder andere voordeligheid in aanschaf, een kleurrijke uitstraling en een natuurlijk karakter. Uiteraard is Dekowood veilig en gecertificeerd. Bovendien heeft het materiaal een constante valdempende werking en is de ondergrond voorzien van een goede drainage. Op deze wijze wordt het onderhoud tot een minimum beperkt.
 

De gemeente streeft naar het toepassen van duurzame en natuurlijke materialen in de toekomst en stimuleert het hergebruik van producten. Team Beheer & Onderhoud van de gemeenten Naarden, Muiden en Bussum en manager Martin Sulimma van Dekowood hebben gezamenlijk de aanleg verzorgd. In de komende periode zal de gemeente beoordelen of Dekowood op termijn wellicht op meerdere locaties toegepast kan worden als de ervaringen van buurtbewoners en onderhoud door de gemeentediensten positief zijn.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel