Project

Optimalisatie van binnenplaats kerk biedt ruimte

Een kerk in de staat Virginia heeft recentelijk een renovatie ondergaan. Het gaat om een renovatieproject van de binnenplaats. De speelruimte voor de kinderen is in dit project verplaatst naar de andere kant van het terrein, om alle functies binnen de kerk beter tot recht te laten komen.

De speeltoestellen zijn omringd door een veerkrachtig opgevuld oppervlak en bieden een veilige recreatieruimte waar iedereen van kan genieten, schrijft Child in the City. Het renovatieproject werd gefinancierd door leden van de parochie. De namen van alle parochianen die hebben meebetaald aan het project, zijn gegrafeerd in de bankjes en bakstenen van de binnenplaats.


De binnenplaats is het best benutte plekje wat betreft onroerend goed binnen de parochie. Gezien de ligging van de binnenplaats, in het hartje van het historische centrum van de stad waarin de parochie ligt, was uitbreiding van de binnenplaats geen optie. Daarom moest het opnieuw worden ontworpen binnen een beperkt gebied, met een maximaal ruimtegebruik tussen de kerk en de drie omliggende scholen.


Door de renovatie is de binnenplaats een veiligere en aantrekkelijkere plek dan voorheen. Waar de recreatieruimte voor de kinderen eerder niet meer was dan een speeltuin, zijn er nu mogelijkheden om activiteiten te organiseren die de ‘outreach’ naar de gemeenschap zullen versterken.



Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel