Project

Veelzijdig calisthenicspark in Den Haag geopend

Op meerdere plekken in Den Haag was het al mogelijk om aan calisthenics te doen. Maar nu is in Madestein een omvangrijk park geopend, zodat het mogelijk wordt om met meerdere mensen tegelijk een circuittraining te doen.

Het calisthenicspark is onderdeel van recreatigebied Madestein. In een park van 30 x 15 vierkante meter kun je met een groep tegelijk trainen op verschillende toestellen. Behalve oefeningen doen aan dip-, pull-up en monkeybars in verschillende hoogtes kun je ook touwklimmen, boksen, de kracht in de handen trainen of oefeningen aan de klimpaal doen.

Initiatief van Project Limitless

Het nieuwe park is gratis en openbaar toegankelijk. Het is een initiatief van Project Limitless die een achterban heeft van tientallen beoefenaars die calisthenics beoefenen. Zij benaderden eind 2016 het stadsdeel Loosduinen met het idee om een totaalconcept voor calisthenics te realiseren in Madestein. Project Limitless bedacht samen met hun achterban aan welke specificaties het park moest voldoen en kwam met ontwerpideeën. Ook gedurende het verdere proces hebben zij meegedacht en meegewerkt.

 

IJslander zorgde voor de ontwikkeling, productie en installatie van de reguliere en maatwerk BarForz beweegtoestellen voor het park.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel