Project

Golvende brug in Beukenhorst Hoofddorp

In samenwerking met Lodewijk Baljon en VPT Versteeg heeft Industrielicht B.V. de verlichting verzorgd voor de golvende brug op het station van Hoofddorp.

De Golvende Brug overspant zo’n 46 meter over een vijver in het midden van een ovaalvormige rotonde. Hij is bestemd voor voetgangers en fietsers tussen het station van Hoofddorp en het duurzame bedrijvenpark 20|20.


De brug heeft een kenmerkende vloeiende, sierlijke vorm. De reling van de brug volgt de vorm en geeft uitdrukking aan de plek. Deze bestaat uit wanden van roestvast staal. Door een perforatie wordt een patroon van boomtakken zichtbaar; een karakteristiek beeld van de bomen langs de Geniedijk die zich aftekenen tegen de polderlucht. LED-verlichting zorgt voor een feeërieke aanblik in de avond.


Door Industrielicht zijn geleverd LED-armaturen van het fabricaat ACDC die de geperforeerde wanden van roestvast staal van binnenuit uitlichten. Hierdoor wordt het patroon van boomtakken zichtbaar in de donkere uren. Daarnaast zijn er vandaalbestendige LED-inbouwarmaturen van het fabricaat SÉCURLITE geleverd. Deze zorgen voor de functionele verlichting op het brugdek. Alle armaturen zijn dimbaar geleverd conform de richtlijnen van de gemeente Haarlemmermeer.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel