Project

Skatepool voor skaters uit het hele land én de buurt

Aan de Heemraadssingel in Rotterdam ligt één van de skatehotspots van Nederland. De skatepool die op initiatief van jongeren uit de buurt is gerealiseerd fungeert tevens als ontmoetingsplek voor de buurt.

De locatie van de skatepool is bijzonder te noemen: vlakbij het centrum van Rotterdam, in een woonwijk. Meestal worden skateparken aan de randen van de stad gemaakt, weet ook Victor Verhagen. Hij is namens Lagado Architects betrokken bij de ontwikkeling van de skatepool, maar is zelf ook skater en woont in de buurt. 
 

Sociale functie

“Er zijn nogal wat vooroordelen rond skateparken”, weet Verhagen. “Men denkt dat er veel graffiti wordt gespoten, dat er wordt geblowd en ga zo maar door. Er zal vast ook wel eens wat gebeuren, maar het hoort ook een beetje bij een stad.” De tijdelijke skatevoorziening pakte goed uit. De jongeren uit de buurt hielpen mee bij de realisatie en de omwonenden raakten enthousiast. “Er was zelfs een keer iemand die een kratje bier kwam brengen.”
 

Special urban sports

De komende editie van BuitenSpelen staat in het teken van urban sports. U leest onder meer een uitgebreid artikel over de skatepool in Rotterdam. Inclusief tips van Victor Verhagen over het realiseren van een goed skatepark. Waar moet de locatie aan voldoen, welke materialen gebruik je en hoe zorg je ervoor dat de buurt het project omarmt?

Als u nu lid wordt van BuitenSpelen ontvangt u deze editie eind maart, digitaal of in print. Bekijk hier de voordelen van een lidmaatschap.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel