Project

Van binnenbad tot All weather speelplaats

Een binnenzwembad brengt nogal wat kosten met zich mee. Is het zwembad eigenlijk voor u te duur, en zoekt u een maatwerkoplossing om het toch te voorzien in de speelbehoefte van kinderen, dan heeft eibe de expertise in huis om van uw binnenzwembad snel een All Weather accommodatie te maken.

“Uniek klim & klauterplezier voor kleine apen”

 

In juli opende Vakantiepark ’t Hooge Holt in Gramsbergen de deuren van haar nieuwste speelattractie: de Mad Monkey Jungle. Een unieke attractie, waarbij het oude binnenzwembad werd omgebouwd tot All Weather Indoor speelwereld. Een op de locatie afgestemde totaalbeleving. Voor deze zeer uitdagende thematische ombouw werd een ervaren en betrouwbare partner gezocht. Kijkend naar portfolio en huisstijl, viel de keuze al snel op een van de meest ervaren; Eibe.


Voor de positionering als familiepark was het voor het park ook belangrijk om een partner te selecteren die meedenkt. Bovendien is het zeer efficiënt om naast een plezierige samenwerking het ontwerp, bouw en keuring bij één partij te houden. En ook hier bleek Eibe de juiste keuze. Er ontstond al discussiërend een diversiteit aan speelwaardes waar Kinderen van 2 tot 14 zich kunnen uitleven. Balanceren op de zigzagbalk, klauteren op de klimwand, chillen in de kussenhoek, rennen over de hangbruggen en door de nettunnels, glijden door verschillende buizen en spelen in het Speelschip. Alle elementen hebben een natuurlijke uitstraling, zijn uiterst veilig en goed schoon te houden. "We zijn trots op het eindresultaat, en de kinderen krijgen er nu al geen genoeg van om in de Mad Monkey Jungle te ravotten!" Aldus Cees Santifort, Resort manager.


Om deze unieke locatie om te bouwen is gebruik gemaakt van de bestaande structuren van de binnenbaden, hierdoor was het niet nodig om hier een grote investering te doen, waardoor er meer speelwaarde gecreeerd kon worden. Er is gekozen voor een thema speelplek zodat er een goede samenhang is ontstaan tussen de speeltoestellen. Ook werd er gevraagd om gebruik te maken van duurzame materialen, dit is voor eibe geen probleem omdat eibe zijn speeltoestellen vervaardigd met hout dat volledig FSC, Chain of Custody is gecertificeerd.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel