Project

Parkeersoap beslecht: Willibrordusgarage komt er toch

De parkeergarage onder het Willibrordusplein in Amsterdam komt er alsnog. In juli stemde de Amsterdamse gemeenteraad nog grotendeels tegen, maar tijdens de gemeenteraadsvergadering op 9 november stemde coalitiepartij SP toch nog vóór de komst van de garage.

In ruil voor de ‘voorstem’, bedong coalitiepartij SP dat er geen doorgaand verkeer meer door de Van Woustraat mag rijden. Daardoor kan er nu, na maanden van protesten en stemmingen, eindelijk aanbesteed en vervolgens gebouwd worden.

 

De plannen met de Willibrordusgarage zijn onderdeel van de Uitvoeringsagenda Mobiliteit (UAM). “Toen hebben de coalitiepartijen, inclusief de SP, voorwaarden opgesteld waaraan een garage moet voldoen. Daar voldoet deze garage aan”, vertelt een gemeentewoordvoerder.

 

Verkeerswethouder Pieter Litjens reserveerde al 25 miljoen euro voor de garage, die de parkeerdruk in De Pijp moet verlichten en meer ruimte op straat moet creëren. De garage is grotendeels bedoeld voor omwonenden: tachtig procent van de 266 parkeerplekken is voor vergunninghouders.


Lees ook: 25 miljoen voor ondergrondse parkeergarageDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel