Project

Nieuw Speelparadijs in de Orchideeën Hoeve

Zaterdag 30 april jongstleden is de compleet vernieuwde avontuurlijke speeltuin in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest geopend! De overdekte speeltuin is maar liefst twee maal groter en twee maal hoger dan het oude Mangrove Speelparadijs.

De nieuwe speeltuin neemt jeugdige avonturiers mee op overlevingstocht door de jungle. Als echte oerwoudbewoners moeten jongeren zien te overleven door water uit de grond te pompen, zand over de zandvlakte te vervoeren of te paraderen over boomkronen op maar liefst drie meter hoogte. Het water uit de kabbelende beekjes kunnen de avonturiers vermijden door aan een liaan te zwaaien, te kruipen door duistere tunnels of te grijpen naar hangende takken. 


" Voor onze nieuwe avontuurlijke speeltuin " Het Mangrovebos Speelparadijs "  wilden wij een natuurlijke ondergrond en grote speeltoestellen. Wij hebben gekozen om de houtsnippers te mixen om de juiste look & feel te creëren. Dekowood kon hiermee aan ons verzoek ruimschoots voldoen. De speeltoestellen zijn door de firma Sperecouit Weert geplaatst. In de oude speeltuin hadden we altijd een laag bark (boomschors), maar dat gaf heel veel stof vanwege de verpulvering van het materiaal op langere termijn. De nieuwe ondergrond van Dekowood ligt mooi vast en het is zachter dan wij in eerste instantie dachten. Kortom, een prachtige ondervloer die ook nog eens een valdempende werking heeft.De avontuurlijke speeljungle is onderdeel van ons tropische park. In de speeltuin is er speelplezier voor alle kinderleeftijden".

Bron: Team van de Orchideeën Hoeve te LuttelgeestDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel